Duivensport is weer hot en trendy in Expo Houten

In het vorige artikel over de Voorjaarsbeurs in Houten hebben we u bericht gegeven over de populariteit van het evenement. Voor de vele duizenden bezoekers die hun lange trip al maanden van te voren gepland hebben staat weer een waar duivensport spektakel te wachten. De Voorjaarsbeurs staat immers al vele jaren bekend om het brede aanbod van voeding, voedingssupplementen en natuurproducten. Logisch ook, want het nieuwe seizoen nadert zich met rasse schreden. En omdat onze duiven als topatleten naar de vluchten gebracht worden is een goede oriëntatie van de liefhebbers op dat gebied onontbeerlijk.

Bezoeken met een reden

De organisatie meldt ook een nieuwe tendens. Het aantal One Loft Races is inmiddels gestegen naar 30!!! Deze races komen inmiddels van over de hele wereld om kennis te maken met hun klanten. Bij de meeste Europese races kunt u al duiven aanleveren. Wij zien dan ook steeds meer liefhebbers hun gekweekte favorieten meenemen naar Houten om deze vervolgens in te leveren voor deelname. Juist ook vanuit het buitenland omdat de transportkosten lager zijn. Ook zijn er die met groepjes vrienden een paar jongen op de beurs aanschaffen en die vervolgens als team in te zenden.

Bezoekers zaterdag en/of zondag

De organisatie van dit grote evenement doet regelmatig onderzoek en wat opvalt is dat bezoekers die duiven willen kopen er op zaterdag al vroeg bij zijn, want dan is het aanbod immers compleet. Maar die gene die zich verdiepen in medische begeleiding, voeding, voedingssupplementen, natuurproducten en dat soort zaken die bezoeken de beurs juist pas tegen de zaterdagmiddag of zelfs op de zondag. Logisch want dan hebben de exposanten meer tijd en is er meer ruimte bij de stands om alles goed te zien.

Hokkenbouw en hokintereur

Een grote groep bezoekers kiest dus bewust voor de zondag. Na onderzoek is gebleken dat zij gericht op zondag een bezoek naar Houten plannen omdat exposanten dan gewoonweg meer tijd hebben. Vooral op het gebied van hokkenbouw en hokinterieur is dan de belangstelling wat groter. Zo staan er drie fabrikanten uit Nederland met hokken en volières, te weten: Habru, Dumo en Snoeiinck hokkenbouw. Uit Belgie treft u SAS International Pigeon Lofts aan op de beurs. Een nieuwkomer voor de Voorjaarsbeurs die ware paleizen voor duiven maken. Beslist een aanrader om aan deze exposant in hal 1 een bezoek te brengen. Alle hokkenbouwers vervaardigen ook hokinterieur. Daarnaast zijn er op dat gebied de bekende Duitse fabrikanten zoas Hermes en Kirschstein, de Nederlandse specialisten op dat gebied zijn; Leo Pronk en Kuipers Houthandel die al een jaar onder duivenbakken.nl bekend is. Natuurlijk niet te vergeten De Patagoon als importeur met fraai hokinterieur en –exterieur.

Profiteren van de beurskortingen

De Voorjaarsbeurs heeft al jaren een vaste groep exposanten, waaronder grote duivensportfirma’s. Deze ondernemers geven vaak aantrekkelijke beurskortingen op bepaalde producten waarvan u als bezoeker eenmalig kunt profiteren. Lees uw hobbyblad goed door wellicht dat er ook kortingen gegeven worden op uw favoriete producten!  Veel buitenlandse bezoekers weten dat en slaan massaal in.

De beursplattegrond 2019 met de imposante lijst van exposanten staat afgebeeld in dit hobby blad maar inmiddels ook op de website van de organisatie. Waar u een versie voor uw zelf kunt printen, via deze website wordt u verder geïnformeerd. Noteer in ieder geval de datum van volgend weekend 2 & 3 maart alvast in uw agenda!