Hét mag weer! Een beurs bezoeken zoals in het pre-corona tijdperk ook kon. Inderdaad gewoon een dagje uit zonder 1,5 meter maatregel, zonder mondkapje, zelfs geen QR-code nodig of registratie of wat dan ook. De gangpaden zijn opzettelijk breed gehouden zodat u niet het gevoel krijgt bovenop uw medebezoekers te lopen! De hallen zijn overigens super goed geventileerd wat in het verleden nog eens tot irritatie heeft geleid bij exposanten die onder zo’n ventilatie rooster stonden. Een kaartje kopen in de lobby bij binnenkomst volstaat, niets meer en niets minder!

Voor velen nog steeds onwerkelijk. En ook wij – als organisatoren – hebben ons meerdere keren verwonderd wat er nu wél en niet mag. Tot in de laatste week aan toe. Daarom was er verleden week zondag een afspraak in Expo Houten gepland in combinatie met een bezoek aan de ESV slangendag. Een beetje een zelfde soort beurs alleen dan worden er levende slangen en producten voor deze hobby verkocht. Fijn dat bezoekers weer zonder mondkapje naar binnen mogen en dat er ook niet gecontroleerd hoeft te worden op QR code. De sfeer zat er goed in tijdens deze eendaagse beurs! Foto’s hiervan kunt u zien op de facebook pagina Voorjaarsbeurs Houten.

Nu is recentelijk de duivensport overvallen met het plan van deze Najaarsbeurs, maar in de uitwerking ervan is het behoorlijk gelukt. Natuurlijk wordt het geen Voorjaarsbeurs, er zijn immers maar twee hallen gehuurd. Het gaat er ook niet om wie er wel of niet komen, maar juist om wie er deelnemen! Enkele tientallen deelnemers hebben zich snel en spontaan ingeschreven. Dit zijn hoofdzakelijk Nederlandse en Belgische exposanten met een vleugje internationaal. Er komen nog dagelijks exposanten bij.

Er zullen door de exposanten ruim voldoende duiven ter verkoop aangeboden worden, van vitesse tot zware fond. Ook enkele stands met sierduiven. Een schatting – op het moment van schrijven – van circa 1.000 duiven, dus ruime keuze! Verder kunt u naar hartenlust uw aankopen doen bij een van de exposanten met allerhande duivensportartikelen. Weer eens wat anders dan via internet bestellen. Bovendien kunt in ruimte mate profiteren van de beursaanbiedingen! Ook zijn er voor de dames enkele leuke kramen met allerhande snuisterijen.

In beide hallen zijn er ruime terrassen om onder het genot van een versnapering eens gezellig bij te kletsen met vrienden en bekenden. Kortom, gewoon even uit de sleur van alle dag en zonder zorgen een beurs bezoeken zoals dat ooit ook altijd kon! Om het voor bezoekers interessant te houden om de beurs te bezoeken hebben we de entreeprijs bewust wat lager kunnen houden dan in het voorjaar. De contante entreeprijs is € 10,-- en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. De openingstijden zijn zaterdag 23 oktober van 9.00 – 17.00 uur en zondag 24 oktober van 9.00 – 14.00 uur.

Op de website is dit weekend een deelnemerslijst geplaatst en zal eind deze week ververst worden, zodat u lastminute nog snel even kan kijken bij u wie u zeker een bezoekje wil brengen! Via een directe link op de website (rechtsboven) kunt ook de aanbiedingen op facebook van de exposanten bekijken. Dit is zeker de moeite waard.

Ondernemers of liefhebbers die graag willen deelnemen aan de najaarsbeurs in Expo Houten kunnen contact opnemen met de organisator. We kunnen last minute ruimte creëren tussen bijvoorbeeld de kramen om ook uw deelname mogelijk te maken. Inlichtingen bij  Pieter Kos: GSM-nr +31-650.280.525 (ook voor WhatsApp) of per email: info@proffsport.nl

Proffsport nieuwsbrief