Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Voorjaarsbeurs Houten in 2021

zondag, 7 februari, 2021 - 16:00

Tot onze spijt moeten wij helaas aan alle exposanten en trouwe bezoekers mededelen dat de hoop op een Voorjaarsbeurs in het eerste weekend van maart dit jaar vervlogen is. Helaas kan de Voorjaarsbeurs onder de huidige beperkende maatregelen vanwege de Corona niet plaats vinden.

 

Meerdere scenario’s hebben de laatste maanden de revue gepasseerd. Telkens zijn we in kleine stappen gaan afschalen zonder afbreuk te hoeven doen aan het basis concept. De laatste optie zou een kleinschalige beurs voor hoofdzakelijk Nederlandse sportvrienden worden. Maar de kans dat vanaf 2 maart de doorstroom locaties (waar musea, bioscopen én beurzen onder vallen) weer open gaan, is nihil. Bovendien hebben we minimaal 4 weken tijd nodig om de beurs naar behoren te kunnen voorbereiden.

 

De bereidheid van liefhebbers om duiven te willen verkopen (ondanks alle beperkingen in een beurshal) was onverminderd groot. Zij hebben hun duiven speciaal ervoor gekoppeld en zo rond deze tijd komen bij hen de eerste eieren uit. Een aantal van hen zullen de gekweekte jonge duiven via het internet of aan huis ter verkoop aanbieden. Jammer om zo’n grote groep enthousiaste liefhebbers te moeten teleurstellen. Zij kijken er ook al maanden naar uit om aan de Voorjaarsbeurs te kunnen deelnemen!

 

Ook onder de kleine zelfstandigen binnen het bedrijfsleven was er animo om te willen exposeren, waarvoor onze dank in het gestelde vertrouwen! Graag willen wij langs deze weg een woord van dank uitbrengen aan Sportblad “De Duif”, Sportblad “Het Spoor der Kampioenen” en Internet magazine “Neerlands Postduiven Orgaan”. Zij hadden graag de deelnemers aan hun competities willen uitnodigen en hen de gewonnen prijzen van afgelopen seizoen willen overhandigen. Met mooi opgetuigde stands en terrassen hadden dit de blikvangers van 2021 kunnen worden…

 

Natuurlijk hopen ook wij vurig dat met de verlengde lockdown tot 2 maart en het vaccineren van grote groepen mensen het virus snel onder controle zal zijn en dat verder leed ons allen bespaard blijft. Hopelijk worden medio de maand maart de maatregelen dusdanig versoepeld dat we weer in kleine groepen bij elkaar mogen komen en dat sportkantines weer open gaan zodat het vliegseizoen in ieder geval op normale wijze doorgang kan vinden.

 

Na uitvoerig overleg met de directie van Expo Houten willen wij in ieder geval de mogelijkheid bestuderen of er in april een mogelijkheid is om de eenhoksraces te faciliteren op bij voorbeeld het beveiligde parkeerterrein. Om hiervoor massaal duiven aan te leveren moeten de Corona beperkende maatregelen natuurlijk dermate versoepeld zijn, dat dit toegestaan is. Of eenhoksraces t.z.t. op dit aanbod willen ingaan laten wij u weten zodra er nieuws is op dit gebied. Op onze Facebook pagina Voorjaarsbeurs Houten zullen wij dit minimaal twee weken voorafgaand laten weten!

 

Ook zullen wij u via onze Facebook pagina laten weten of er wellicht een eendaagse beurs kan plaats vinden in de maand november. Nu zit de beurzenkalender voor die periode stampvol, maar de gesprekken met Expo Houten zijn gaande, dus wie weet!

Blijf gezond en hou vol! De volgende Voorjaarbeurs vind plaats op 5 & 6 maart 2022.

Nieuws

Het startschot van het nieuwe vliegseizoen wordt al jaren lang in Expo Houten gevierd en daar wil iedere liefhebber graag bijzijn. Met vele duizenden komen de bezoekers dan ook uit heel Europa naar Expo Houten afgezakt.

Precies twee jaar nadat de Corona pandemie zijn intrede deed en wij onze levensstijl en gewoontes hebben moeten aanpassen om onze naasten en dierbaren te beschermen mag er gelukkig weer veel meer. Laten we hopen dat we deze nare periode voorgoed achter ons kunnen laten. Een beurs bezoeken zonder enige beperkingen, hoe raar klinkt dat? Maar het is toch écht zo!

De inschrijvingen voor de Voorjaarsbeurs verlopen meer dan voorspoedig! Inmiddels is de teller de 150 al ruim gepasseerd. Met de Corona verruimingen in aantocht die vanaf 25 februari ingaan heeft het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid bepaald dat doorstroomlocaties als beurzen en congressen niet onder de evenementen regeling vallen.

Al weer twee jaar geleden vierde wij ons 25 jarige lustrum feest. Door alle beperkingen vanwege Covid was er in 2021 geen Voorjaarsbeurs. Maar met de huidige versoepelingen die verleden week zijn aangekondigd door de Nederlandse premier mogen er weer beurzen georganiseerd worden, ook in Expo Houten!

Hét mag weer! Een beurs bezoeken zoals in het pre-corona tijdperk ook kon. Inderdaad gewoon een dagje uit zonder 1,5 meter maatregel, zonder mondkapje, zelfs geen QR-code nodig of registratie of wat dan ook. De gangpaden zijn opzettelijk breed gehouden zodat u niet het gevoel krijgt bovenop uw medebezoekers te lopen!