Eindelijk het is zover! Op 23 & 24 oktober vind er er weer een duivenbeurs plaats in Expo Houten. Na anderhalf jaar van beperkende maatregelen en met ups en downs omtrent het Corona virus is de anderhalve meter maatregel eraf en mag er weer veel meer. Nu het seizoen op zijn eind is komen de najaars- en winteractiviteiten weer in beeld, daarmee ook het organiseren van duivensportbeurzen. Met de annulering van de Voorjaarsbeurs schreven wij in februari al dat we mogelijk een beurs zouden willen gaan organiseren in het najaar. De NPO is er immers om tal van redenen mee gestopt en zeker nu is het fijn om elkaar weer eens te treffen nu de omstandigheden rondom Corona dat in zekere zin toelaten. De maatregelen zijn door het kabinet dermate versoepelt dat het leven weer makkelijker wordt en we langzaam terug gaan naar “het oude normaal” bij wijze van spreken.

Het was moeilijk om een vrije datum in de kalender van Expo Houten te vinden die iedereen schikt. Met het vrijkomen van het derde weekend van oktober in de internationale duivensport agenda hebben we dit weekend meteen vastgelegd. In afwachting van de beloofde versoepelingen zijn we inmiddels volle bak aan de slag om er een gezellige beurs van te maken waar voor een ieder wat te beleven valt. Er zijn twee hallen ingehuurd wat neer komt op de helft van het complex. In beide hallen zijn er ruime terrassen om met vrienden en bekenden bij te kletsen.

De bedoeling is op lange termijn een beurs neer te zetten met levendige handel in duiven. Daar is in onze ogen écht behoefte aan. Het kopen en verkopen via internet is toch een heel andere tak van sport. Aankopen via internet kunnen soms zwaar tegenvallen, iets wat tijdens een beurs niet zo zeer aan de orde is omdat de duif in kwestie ter hand genomen kan worden. Verder is een beurs bij uitstek geschikt om de wat grotere goederen te kopen. Deze tijd van het jaar leent zich ook goed om je te verdiepen in hokinterieur en –exterieur. Verbouwingen in of aan het hok doet men immers het beste buiten het seizoen.

Om het voor bezoekers interessant te houden om de beurs te bezoeken hebben we de entreeprijs bewust wat lager gehouden dan in het voorjaar. De contante entreeprijs is € 10,-- en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. We hebben in zekere zin bewust gekozen te wachten om met nieuws rondom deze beurs naar buiten te komen om geen valse verwachtingen te scheppen qua Corona maatregelen. Nu veranderen deze nogal snel, maar zoals de stand van zaken voor beurzen nu is in Nederland valt het reuze mee:

  • Geen verplichte voorverkoop van entreekaarten via internet
  • Geen 1,5 meter afstand meer
  • Geen mondkapjes meer
  • Geen QR code nodig om de beurs te bezoeken, overigens wel registratie.

Deze maatregelen gelden natuurlijk ook voor de exposanten en die staan bij ons sowieso al geregistreerd. Nu staat de Voorjaarsbeurs altijd al bekend om een lage prijsstelling voor exposanten. Daar gaan we met deze Najaarsbeurs mee verder. Een compleet ingerichte duivenstand van 18 of 24 kooien kost € 180,-- (excl. btw). Deze duivenstand wordt kant-en-klaar opgebouwd inclusief wanden, tafel, stoelen en twee weekend entreekaarten. Kortom: met de verkoop van enkele duiven is dit al snel terug verdiend!

Liefhebbers die graag willen deelnemen aan de najaarsbeurs in Expo Houten kunnen contact opnemen met de organisator. Pieter Kos: GSM-nr +31-650.280.525 (ook voor WhatsApp) of per email: info@proffsport.nl

Proffsport nieuwsbrief