Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorjaarsbeurs Expo Houten viert haar 25 jarig bestaan

woensdag, 12 februari, 2020 - 11:46

Voorjaarsbeurs Expo Houten viert haar 25 jarig bestaan

 

Verleden jaar al heeft de organisatie van het inmiddels wereldwijd bekende evenement laten weten in 2020 drie dagen open te zijn. Het startschot van het nieuwe duivensport seizoen begint dit jaar in ieder geval eenmalig op vrijdag 28 februari.

 

Deze 25e editie wordt gehouden op:

Vrijdag 28 februari van ca. 16.00 – 20.00 uur.

Zaterdag 29 februari van 9.00 – 17.00 uur.

Zondag 1 maart 9.00 – 14.00 uur.

 

In de oprichtingsfase van de beurs heeft de organisatie gezocht naar de perfecte datum. Pas met de verhuizing naar Expo Houten blijkt het eerste weekend van maart de meest ideale te zijn, voor zowel bezoeker als verkopers van duiven. Omdat het voor Expo Houten een van de drukste perioden in het jaar is moest er gekozen worden uit twee kwaden. Of het evenement in één dag opbouwen (wat vrijwel onmogelijk is) of een weekend naar voren. Er is gekozen voor het laatste en daarmee is het evenement zelfs drie dagen te bezoeken!

 

In de afgelopen 25 jaar heeft de organisatie al heel wat meegemaakt qua beperkende maatregelen vanuit overheidswege. Gelukkig voor de organisatie heeft het evenement altijd doorgang kunnen vinden ondanks op hand zijnde uitbraken van o.a. varkenspest eind jaren ’90 en meerdere uitbraken van kippenziekte in het begin van het nieuwe millennium waarbij destijds miljoenen kippen uit voorzorg geruimd zijn en er zelfs niet aan wedvluchten mocht worden deelgenomen. Meest recentelijk zijn natuurlijk de beperkende maatregelen van wege vogelgriep. Gelukkig hebben we met de postduiven momenteel een status bereikt dat postduiven in Nederland niet onder commercieel gehouden pluimvee vallen. Onze duiven mogen dus vrij verhandeld worden zeker tijdens de Voorjaarsbeurs, een moment waar vele exposanten al reikhalzend naar uitkijken.

 

25e lustrum feestje op vrijdag 28 februari

Naast de vele inschrijvingen en vragen van exposanten komen er van over de hele wereld vragen van bezoekers over de extra openstellingsdag. De Voorjaarsbeurs is eenmalig open op vrijdag de 28e februari vanaf 16.00 uur. De organisatie gaat de bezoekers die op de vrijdag komen ruimschoots van hapjes voorzien. Het idee van gratis hapjes valt bij de bezoekers waarmee de organisatie contact heeft gehad, in ieder geval in de smaak. Niet alle duivenstands zullen op vrijdag aanwezig zijn. Een logisch verhaal, want zij willen op zaterdag de gekweekte jonge duiven in op-en-top conditie tentoonstellen. Het besef dat niet alle duiven stands acte de préséance geven op de vrijdag nemen de meeste potentiele vrijdagbezoekers op de koop toe.

 

Op deze vrijdagmiddag en avond is er tijd voor een klein feestje en trakteren de exposanten en de organisatie de bezoeker op een hapje en sapje. Zo dragen de firma’s Beyers Granen, Herbots, HP Pigeons, Jaap Koehoorn products, Vanrobaeys duivenvoeders, Belgavet, GPS met Spoor der Kampioenen hun steentje bij in de vorm van een gratis biertje centraal in hal 1 vanaf circa 17.30 uur tot sluiting. Van 17.30 tot 18.00 uur zullen er centraal in hal 1 exposanten die 25 jaar aan het evenement deelnemen in het zonnetje gezet worden.

 

Natuurlijk is er nog veel meer te doen en kan men ook op de zaterdag en zondag bij de diverse stands een kop koffie, frisdrank of biertje krijgen maar dan moet men wel even de diverse stands binnenlopen. Verder zullen er voor dit 25 jarige lustrum speciale beursaanbiedingen gedaan worden door het bedrijfsleven. Zaterdag zal dé drukke dag worden, dat is al jaren zo. Dus op vrijdagmiddag en de zondag kunt u makkelijk parkeren rondom de hallen en de exposanten hebben ruim de tijd om uw vragen te beantwoorden. Met een bezoekduur van drie à vier uur kunt u het evenement ruimschoots bezien en voorspellen wij u een relaxed bezoek!

 

Een weekendkaartje voor drie dagen

De organisatie van dit grote evenement doet regelmatig onderzoek en wat opvalt is dat bezoekers die duiven willen kopen er op zaterdag al vroeg bij zijn, want dan is het aanbod immers compleet. Maar die gene die zich verdiepen in medische begeleiding, voeding, voedingssupplementen, natuurproducten en dat soort zaken die bezoeken de beurs normaliter op de zondag. Logisch want dan hebben de exposanten meer tijd en is er meer ruimte bij de stands om alles goed te zien. Fijn dat er voor hen nu ook een vrijdag is om bij de exposanten informatie in te winnen! Bovendien kost een weekendkaartje slechts twintig euro, waarmee bezoekers drie dagen duivensport plezier kunnen beleven.

Er worden veel kwalitatief goede jongen verkocht in Expo Houten

Het zijn toch de jonge duiven die de sfeer bepalen in Houten. Op de Voorjaarsbeurs is altijd volop aanbod, de vele duizenden jonge duiven komen vooral van kleine, goed spelende liefhebbers. U zult zelfs provinciale en landelijke toppers jonge duiven zien verkopen, van de vitesse tot de zware fond. De 4.000 tot 6.000 jonge duiven brengen sfeer en gezelligheid en hebben in die 25 jaar toch het gezicht van de Voorjaarsbeurs bepaald. Dat is waar de meeste bezoekers op afkomen. Natuurlijk hopen exposanten op een succesvolle beurs. Net als twee jaar geleden toen er op de eerste dag 32 exposanten uitverkocht waren.

 

Facebook

Ook op facebook merken wij dat het evenement nu écht begint te leven. Zeker nu met de eerste foto’s van gekweekte jongen en de reacties die heel divers en internationaal zijn.

Nog geen facebook vriend? Meldt u zich dan snel aan! (“Voorjaarsbeurs Houten”)

 

De entreeprijs is € 12,50 per persoon, een weekend kaartje voor 3 dagen kost € 20,--. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree en parkeren nabij de hallen is gratis.

 

Deze 25e editie wordt gehouden op:

Vrijdag 28 februari van ca. 16.00 – 20.00 uur.

Zaterdag 29 februari van 9.00 – 17.00 uur.

Zondag 1 maart 9.00 – 14.00 uur.

 

Potentiele bezoekers die een busreis organiseren of liefhebbers die kennissen per vliegtuig verwachten raden wij aan per e-mail contact op te nemen met de organisatie. Met hun jarenlange ervaring hebben zij tal van tips die men graag met u wil delen. U kunt telefonisch contact opnemen met Pieter Kos: 06-50.280.525 of per e-mail. Het email adres is: info@proffsport.nl

 

Noteer in ieder geval de datum alvast in uw agenda!

Meer informatie vind u op www.proffsport.nl

Nieuws

Het startschot van het nieuwe vliegseizoen wordt al jaren lang in Expo Houten gevierd en daar wil iedere liefhebber graag bijzijn. Met vele duizenden komen de bezoekers dan ook uit heel Europa naar Expo Houten afgezakt.

Precies twee jaar nadat de Corona pandemie zijn intrede deed en wij onze levensstijl en gewoontes hebben moeten aanpassen om onze naasten en dierbaren te beschermen mag er gelukkig weer veel meer. Laten we hopen dat we deze nare periode voorgoed achter ons kunnen laten. Een beurs bezoeken zonder enige beperkingen, hoe raar klinkt dat? Maar het is toch écht zo!

De inschrijvingen voor de Voorjaarsbeurs verlopen meer dan voorspoedig! Inmiddels is de teller de 150 al ruim gepasseerd. Met de Corona verruimingen in aantocht die vanaf 25 februari ingaan heeft het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid bepaald dat doorstroomlocaties als beurzen en congressen niet onder de evenementen regeling vallen.

Al weer twee jaar geleden vierde wij ons 25 jarige lustrum feest. Door alle beperkingen vanwege Covid was er in 2021 geen Voorjaarsbeurs. Maar met de huidige versoepelingen die verleden week zijn aangekondigd door de Nederlandse premier mogen er weer beurzen georganiseerd worden, ook in Expo Houten!

Hét mag weer! Een beurs bezoeken zoals in het pre-corona tijdperk ook kon. Inderdaad gewoon een dagje uit zonder 1,5 meter maatregel, zonder mondkapje, zelfs geen QR-code nodig of registratie of wat dan ook. De gangpaden zijn opzettelijk breed gehouden zodat u niet het gevoel krijgt bovenop uw medebezoekers te lopen!