Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorjaarsbeurs nieuwe stijl op 5 & 6 maart

Voorjaarsbeurs nieuwe stijl op 5 & 6 maart

vrijdag, 4 maart, 2022 - 05:17

Precies twee jaar nadat de Corona pandemie zijn intrede deed en wij onze levensstijl en gewoontes hebben moeten aanpassen om onze naasten en dierbaren te beschermen mag er gelukkig weer veel meer. Laten we hopen dat we deze nare periode voorgoed achter ons kunnen laten. Een beurs bezoeken zonder enige beperkingen, hoe raar klinkt dat? Maar het is toch écht zo! Straks ook weer inkorven, fijn het seizoen gaat weer beginnen en daaraan voorafgaand hoort natuurlijk een bezoek aan de Voorjaarsbeurs in Expo Houten!!!

Met ruim 150 exposanten staat er weer een leuke Voorjaarsbeurs op het programma. De marktleiders in voeding en voedingssupplementen zijn sowieso allen aanwezig. Vele hebben de laatste twee jaar gebruik om hun mengelingen en supplementen aan te passen aan de wensen van de liefhebbers. Sommigen zelfs met een compleet nieuwe voeding lijn! De meeste Nederlandse dierenartsen zijn ook van de partij net als de vele organisatoren van eenhoksvluchten die vanuit heel Europa naar Houten komen om duiven op te halen voor hun races. Met een aantal fraaie blikvangers en de laatste noviteiten op duivensportgebied is een bezoek aan de Voorjaarsbeurs zeker weer de moeite waard! Toch moet één product introductie eruit gelicht worden. Zo heeft de firma Geraldy iets revolutionairs gemaakt wat alleen getoond gaat worden in Houten en uitsluitend op uitnodiging bekeken kan worden in hun stand of op de fabriek in Duitsland. Maar natuurlijk bepalen de vele honderden jonge duiven de sfeer tijdens de Voorjaarsbeurs. Mede door de Corona pandemie zijn helaas een aantal vaste verkopers gestopt met de sport, ook hebben er een aantal de duiven niet gekoppeld rond oud en nieuw. Dit met de verwachting dat er begin maart geen normale Voorjaarsbeurs zou zijn. Maar nu 7 weken later gaat alles gewoon weer open.. Dus het aanbod van jonge duiven is minder dan bezoekers uit het verleden gewent zijn, maar met zo’n 2.000 jonge duiven is er volop keuze!

Op initiatief van het digitale magazine NPOrgaan is er in samenwerking met Expo Houten een overeenkomst getroffen om op grandioze wijze de beste duiven van Nederland te presenteren. De Vaandeldragers van de Nederlandse duivensport zullen op fraaie wijze in aparte kooien gepresenteerd worden. De bedoeling is dit jaarlijks te gaan herhalen en hier iets prestigieus van te maken! Daarmee zal hal 1 definitief een ander karakter gaan krijgen, waar we in de toekomst leuke dingen mee kunnen gaan doen wat de Nederlandse duivensport en natuurlijk de Voorjaarsbeurs naar een hoger niveau brengt! Alleen Hal 1 is dus zeer beslist de moeite van een bezoek aan de beurs waard. Daarnaast zullen er in de toekomst meer prijsuitreikingen tijdens de Voorjaarsbeurs kunnen gaan plaats vinden. Op initiatief van het Spoor der Kampioenen is daar al een aanvang mee gemaakt en worden de absolute toppers van de Grootmeesters ranking gehuldigd in de stand aan het terras in hal 3.

En vergeet niet, mondkapje mag u thuislaten en glimlach meenemen, veel plezier dit weekend!

Nieuws

Het startschot van het nieuwe vliegseizoen wordt al jaren lang in Expo Houten gevierd en daar wil iedere liefhebber graag bijzijn. Met vele duizenden komen de bezoekers dan ook uit heel Europa naar Expo Houten afgezakt.

Precies twee jaar nadat de Corona pandemie zijn intrede deed en wij onze levensstijl en gewoontes hebben moeten aanpassen om onze naasten en dierbaren te beschermen mag er gelukkig weer veel meer. Laten we hopen dat we deze nare periode voorgoed achter ons kunnen laten. Een beurs bezoeken zonder enige beperkingen, hoe raar klinkt dat? Maar het is toch écht zo!

De inschrijvingen voor de Voorjaarsbeurs verlopen meer dan voorspoedig! Inmiddels is de teller de 150 al ruim gepasseerd. Met de Corona verruimingen in aantocht die vanaf 25 februari ingaan heeft het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid bepaald dat doorstroomlocaties als beurzen en congressen niet onder de evenementen regeling vallen.

Al weer twee jaar geleden vierde wij ons 25 jarige lustrum feest. Door alle beperkingen vanwege Covid was er in 2021 geen Voorjaarsbeurs. Maar met de huidige versoepelingen die verleden week zijn aangekondigd door de Nederlandse premier mogen er weer beurzen georganiseerd worden, ook in Expo Houten!

Hét mag weer! Een beurs bezoeken zoals in het pre-corona tijdperk ook kon. Inderdaad gewoon een dagje uit zonder 1,5 meter maatregel, zonder mondkapje, zelfs geen QR-code nodig of registratie of wat dan ook. De gangpaden zijn opzettelijk breed gehouden zodat u niet het gevoel krijgt bovenop uw medebezoekers te lopen!