Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim 170 exposanten uit meer dan 20 landen!

Ruim 170 exposanten uit meer dan 20 landen!

donderdag, 23 februari, 2023 - 12:41

Het startschot van het nieuwe vliegseizoen wordt al jaren lang in Expo Houten gevierd en daar wil iedere liefhebber graag bijzijn. Met vele duizenden komen de bezoekers dan ook uit heel Europa naar Expo Houten afgezakt. Het is nu zaak de laatste voorbereidingen te treffen op en rond het hok, want over enkele weken worden de oude duiven alweer opgeleerd. Veel liefhebbers gebruiken deze tijd om een beslissing te nemen over voedingsschema’s, gebruik van bijproducten tijdens het seizoen en tal van andere zaken.

Waar kan dat beter dan tijdens de Voorjaarsbeurs? Daar zijn immers alle voorname producten op duivensport gebied onder één dak te vinden, én u krijgt er voorlichting van de specialisten bij! Met exposanten uit meer dan 20 landen (!!!) die de laatste ontwikkelingen op duivensportgebied tonen is een bezoek aan Houten beslist de moeite waard. Zo zijn er uit die landen veel zgn. One Loft Races wat toch een steeds prominentere rol begint te spelen binnen onze sport. Maar ook uit het buitenland nieuwe producten zoals een farmaceutisch bedrijf uit Spanje én een uit Polen, beide opzoek naar wederverkopers van hun producten. Op technisch gebied zijn er weer tal noviteiten bij de fabrikanten van elektronische systemen. Maar sta ook eens stil bij kleine nieuwkomers zoals De Cubber met zijn automatische voerbakken of bij Avirings Derby uit Slovenië die ringen op de markt brengt om duiven te volgen. Te veel om op te noemen dus!

Als bezoeker loop je zeker ook even langs de beste duiven van Nederland die in speciale kooien met hun prestaties zelfstandig staan tentoon gesteld. In samenwerking met de eigenaren van Compuclub is er een Wall of Fame in een schitterende ambiance tot stand gekomen. Dit is een niet te missen gelegenheid om met de liefhebbers van die duiven in contact te komen die voldoen aan zeer strenge eisen voor deelname aan de Olympiade!

De sfeermakers op de beurs zijn natuurlijk de honderden jonge duiven die op de vele kleine standen in hal 4 te koop aangeboden worden. Bij de vele programma spelers lopen de jongen van de eerste ronde nu door hokken en bij sommigen vliegen ze zelfs al uit, de aanschaf om uw hok te versterken ligt dan ook voor de hand! Van sprint tot marathon, met ouders en stamkaarten van chique komaf of met alleen het eigendomsbewijs. U kunt het in Expo Houten allemaal tegenkomen. Ook in hal 4 een tiental stands met sierduiven, dit is ook een groep met sfeermakers tijdens de beurs waar zelfs van tijd tot tijd een show gedaan wordt met rollerduiven en waar Spaanse kroppers los door de hal vliegen!

Kijk zeker ook even op onze Facebook pagina. Daar staan in de laatste week voor de beurs tal van leuke dingen op gepost door de deelnemers. Ook Foto's en filmpjes van de duiven die bestemd zijn voor de beurs en natuurlijk kortingen en acties van het bedrijfsleven.

Noteer in ieder geval de datum alvast in uw agenda. Tot in Houten!!!

 

 

 

Noteer in ieder geval de datum alvast in uw agenda!

Meer informatie vind u op de webiste www.proffsport.nl

Nieuws

Het startschot van het nieuwe vliegseizoen wordt al jaren lang in Expo Houten gevierd en daar wil iedere liefhebber graag bijzijn. Met vele duizenden komen de bezoekers dan ook uit heel Europa naar Expo Houten afgezakt.

Precies twee jaar nadat de Corona pandemie zijn intrede deed en wij onze levensstijl en gewoontes hebben moeten aanpassen om onze naasten en dierbaren te beschermen mag er gelukkig weer veel meer. Laten we hopen dat we deze nare periode voorgoed achter ons kunnen laten. Een beurs bezoeken zonder enige beperkingen, hoe raar klinkt dat? Maar het is toch écht zo!

De inschrijvingen voor de Voorjaarsbeurs verlopen meer dan voorspoedig! Inmiddels is de teller de 150 al ruim gepasseerd. Met de Corona verruimingen in aantocht die vanaf 25 februari ingaan heeft het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid bepaald dat doorstroomlocaties als beurzen en congressen niet onder de evenementen regeling vallen.

Al weer twee jaar geleden vierde wij ons 25 jarige lustrum feest. Door alle beperkingen vanwege Covid was er in 2021 geen Voorjaarsbeurs. Maar met de huidige versoepelingen die verleden week zijn aangekondigd door de Nederlandse premier mogen er weer beurzen georganiseerd worden, ook in Expo Houten!

Hét mag weer! Een beurs bezoeken zoals in het pre-corona tijdperk ook kon. Inderdaad gewoon een dagje uit zonder 1,5 meter maatregel, zonder mondkapje, zelfs geen QR-code nodig of registratie of wat dan ook. De gangpaden zijn opzettelijk breed gehouden zodat u niet het gevoel krijgt bovenop uw medebezoekers te lopen!